26.2.11

Sedanjost:prihodnost

Po navadi ne objavljam modnih zapovedi z brvi, saj nimajo skoraj nobene veze z realnim svetom. Trendi se iz sezone v sezono menjajo tako hitro da jih skoraj ne opazimo (se morda še kdo spominja lanske obsedenosti z ptičjimi potiski a la Miu Miu? in kako hitro je minila obsesija z Balmainovimi špičastimi rameni?) Med pregledovanjem objav zadnjih revij ki nam že zapovedujejo trende za prihodnjo zimo (pa čeprav še nismo pospravili letošnjega plašča) sem se osredotočila predvsem na trende, ki bodo ostali. Tako si na kakšni zapozneli razprodaji lahko še hitro kupim kakšen kos, ki bo aktualen še drugo leto ;)

Prva novica, ki me je neizmerno razveselila je da prosojni materjali ostajajo! Prosojne tančice bodo tudi prihodnje leto razkrivale strateške dele naših teles. Velikokrat se spet pojavljajo prosojna maxi krila, večinoma v črni barvi in tako v casual kot elegantnih kombinacijah. Zelo praktično, če pomisliš da greš na zimski ples...zunaj je mrzlo in čez svojo kombinacijo prosojnega krila in Gucci svetlečega topa lahko navlečeš D&G topel pulover z alpskim potiskom (tudi ti očitno ostajajo moderni še eno sezono).

 Christian Siriano

 Alexander Wang

 Christian Siriano

 D&G

 Acne

Gucci

Tudi krzno nas bo grelo še eno sezono, pa naj se privrženci Pete pritožujejo kolikor hočejo. Lahko je tudi umetno, kakršne koli barve, teksture, možne so kombinacije z usnjem.... Velikokrat se pojavijo jakne z daljšo dlako na rokavih - kot roke goril. Vem da ni politično korektno ampak se veselim, da me tudi naslednjo zimo ne bo zeblo in lahko brez skrbi kupim še en (second hand) plašč - ta, ki ga nosim zadnji dve sezoni namreč počasi razpada.
 Alexander Wang

 Fendi

 Gucci
(ste opazili, da Gucci ostaja pri preizkušeni formuli kombiniranja močnih barv - fall11 je nekakšna evolucija njihove ss11 kolekcije)

Michael Kors

MaxMara

Tudi popularna tekstura poletne sezone - plise - se bo prenesla v zimo. Materiali sicer ne bodo več tako lahkotno vilinski, barve bodo bolj polne, trend pa vsekakor ostaja. 
 Jill Stuart

 Fendi

 Jill Stuart

 Jill Stuart
(tudi dobro znanko letošnje zime - kameljo barvo je moč opaziti v kolekcijah za naslednje leto... pojavlja se v kombinaciji z rdečo, ki bo sicer baje barva sezone.

Prada

Rada bi izpostavila še materiale s kovinskim leskom ki jih bomo drugo jesen kombinirali s casual materiali in kroji - vse skupaj zelo spominja na Jill Sander ss11 kombinacije večernih kril z belimi bombažnimi majicami vendar na nekoliko bolj dovršen in premišljen način. 
 Acne

  
 3.1 Phillip Lim

Moschino

Ni komentarjev: