21.3.11

Viktorjada 2011

Ja, spet je prišel čas, ko naši dragi 'estradniki' dobijo tako rekoč edino priložnost v letu, da se udeležijo prave 'red carped' prideritve. Človek bi pričakoval, da se bodo priložnosti razveselili, sprejeli izziv in se enkrat temu primerno tudi uredili. Lani sem mislila da je bila predstava oblek borna...in hm...letos je bila izbira še slabša, ali pa je bilo manj gostov....i'm not sure.

Prav tako kol lani je Maja Ferme na prireditev pripeljala aktualno misico, ki jo je lastnoročno oblekla -v svojo dvojnico.
Tudi Nataša Pinoza je ponovila lansko vajo in prišla v kompletu s podobno oblečeno spremljevalko (Majo Štamol, za katero si lahko mislimo, da je avtorica obeh kreacij). Natašina obleka mi je sicer /spet/ blazno všeč. 

Še ena podobnost z lanskim letom: preobilica rdečih toalet: 
 Nuša Lesar z (mamo?) je popolna primerjava rdeča 'ja!' in rdeča 'ne!' - črne hlače in rdeča srajca z naborki so morda primerni za služben sestanek ali srečanje vampirjev...nikakor pa ne za na rdečo preprogo, medtem ko je Nušina obleka v kombinaciji s svetlečimi sandali in črnimi nohti (za slovenske razmere) presenetljivo dobra izbira.
O Tanji Žagar ni vredno izgubljati besed. Edina pozitivna stran te obleke je roza vlečka - ta je barvno namreč tako ss11 da kar težko verjamem da spada k isti obleki kot 'instalacija' na ramenu. In ker Tanja pač nima okusa (in očitno tudi sitlista še vedno ne) se ji je zdelo smiselno zaključiti look z rdečo torbico, rdečimi svetlečimi uhani in (oh, presenečenje) rdečimi nohti. Iz vsega tega lahko sklepamo kakšne barve so čevlji (rdeči!?!?!).
ga. Vozelj verjetno ni imela časa, da bi se uredila in je pritekla iz službe kar v rdečem plaščku (kako oh soooo not glamorous) in čevljih s 'sensible' višino pete. Predvidevam da ji je mož povedal, da bo sam oblekel svetlečo obleko in ga kot vsaka dobra žena ni želela zasenčiti. Morda bi se tudi njena torbica (ali pa je to  pločevinka za ribe?) bolj podala njegovemu  kovinskemu 'tin man' izgledu.

Najboljše toalete:
Sabina Remar je izbrala čudovito črno asimetrično drapirano obleko, ki se poirgava s prosojnostjo...pa čeprav si takšna obleka za družbo zasluži lepši nakit. Danica Lovenjak me rahlo spominja na Rachel Zoe in mi je všeč da končno ne kaže oprsja. Na splošno se mi zadnje čase zelo dopadejo večerne obleke z rokavi...Nuša Lesar je oblekla simpatično in mladostno obleko (še boljše bi bilo, če nebi bila rdeča) in je ena izmed redkih razmišljala o celotnem stajlingu. Marija Pandrc v prosojni črni maxi toaleti mi je všeč ker sem obsedena z letošnjim trendom prosojnih maxi kril (pa čeprav ji prsi nekam čudno stojijo in ne morem spregledati da obleki nekaj manjka - morda statement ogrlica ali bolj zanimiva pričeska!?!). Iva Krajnc je izbrala sodobno obleko, modni dodatki pa premišljeni do potankosti (s tem ne mislim samo na čevlje in klobuček temveč tudi na ultra stajliš gospodiča Bagolo)

in še najslabše toalete(of kors, za ta segment je izbira veliiiiko večja,hihi): 
(Bivši) plejbojevi zajčici Doroteja Premužič in Katarina Benček. Doroteja bi v drugi obleki verjetno zgledala dobro -s tem mislim da ima lepo pričeko, mejk up in čevlje. Nikakor pa ne vem, kaj je razmišljala ko je izbrala obleko, ki je slabo krojena, prekratka (!), čudaška in iz poceni materjala. Katarina pa se je odločila za pričesko, vredno povprečnega dekleta na klic v 90ih letih, zgled za mejk up (in barno kože) so ji bile neveste iz tv serije 'My Big Fat Gypsy Wedding', obleka je poceni in slabo narejena... uglavenem; Katarina je dobitnica limone za najslabše oblečeno gostjo Viktorjev. Ana Tavčar v črni toaleti se pred odhodom verjetno ni pogledala v ogledalo, sicer ne bi prišla na podelitev v obleki, v kateri izgleda kot da čez tančico proseva njeno celotno oprsje.  Nuška Drašček je nedavno postala mamica in ji ne bom očitala da še ni izgubila 'baby teže'...lahko pa ji očitam napačno izbiro obleke. Ja, vsi vemo da je plise letos 'a must have' vendar moramo vedeti tudi da ne pristaja skoraj nikomur (razen trlicam). Škoda... pa tako simpatičen nasmeh ima. Nika Kljun si je za temo izbrala 'zlato na tisoč in en način' in oblekla zlato svetlečo obleko, jo nadgradila z zlato torbico (v drugačnem odtenku in teksturi), zlato ogrlico (tretji odtenek zlate), zlatimi čevlji, ker pa to ni bilo dovolj kričeče si je čez roko vrgla še mrtvega zajčka. Končni učinek je kičast in spominja na ruske eksotične spremljevalke. Oh, ko bi le obleka segala do tal in bi Nika pustila torbico, ogrlico in zajca doma...v trenutku bi bila na 'best dressed' seznamu. Alya pa si je verjetno milsila 'če lahko lady Gaga lahko tudi jaz' in poskusila izraziti svojo 'divjost'. No, končni izgled je bedast in nekonherenten. Obleka bi lahko s pravilnim stajlingom izpadla lepo vendar neeeeee, to bi bilo vendar dolgočasno...dopolnimo jo z vencem (rdečih!?!) gerber v laseh.

fijuuuu, sem se razpisala. Ker sem, da je želja /da prihodnje leto ne bo nikogar za v 'worst' kategorijo'/ nerealitična si želim da bi se povabljenci vsaj toliko potrudili da bi bili stajlingi premišljeni in zaključeni, da modne oblikovalke ne bi prišle  na podelitev v kompletu s svojimi (isto oblečenimi) muzami...in bi bila edina rdeča stvar na prireditvi preproga . Držim pesti.............

xx,
n.
 p.s. 'neznani dami' sem popravila v 'dami z imeni'. hvala za info ;)

5 komentarjev:

Soffy pravi ...

Prebrala sem tvojo objavo in nisem mogla mimo tega ˝neznana dama v črni toaleti˝! :) Ta nepoznana ženska je Ana Tavčar, voditeljica oddaje Dobro jutro in sicer dobitnica viktorjev za najbolj obetavno osebnost. :D za mal razgledanosti :) Se pa strinjam.. njena izbira obleke ni bila dobra ali pa jo je stilist pošteno nategnil! :)

Kitchy Bitchy pravi ...

jah, tko je če nimaš televizije ;)

Sanja pravi ...

Sploh nisem vedla, da so bili viktorji... sicer pa iskreno... niti ena obleka/outfit? mi ni bla/bil všeč. Več kot polovica teh žensk pa sploh ne vem kdo so... thank god :)

Tami pravi ...

Se kr strinjam z napisanim. Ni blo nobenga, za kogar bi res lahko rekla UAU! Drugače me je pa bolj kot obleka Ane Tavčar (zdej vsaj vem kdo to je) zmotu make-up.

Dee pravi ...

Pozdravljena.

Samo v vednost. Obleki Doroteje P. in Katarine B. sta delo priznane modne kreatorke Diane Kotnik Lavtižar:
http://www.dianakotnik.com/

Lp