16.4.12

International Fashion Week recap

International fashion weeka sem se na žalost udeležila zgolj prvi dan, vendar je bilo to dovolj da sem dobila občutek o prireditvi. Pri oceni dogodka ne morem biti tako objektivna kot bi si želela, saj poznam organizatorje... pa se bom vseeno potrudila da to ne bo preveč vplivalo na naslednje odstavke.
Ker je celotna modna scena še vedno pod vtisom Philips Fashion Weeka smo hote ali nehote oba dogodka medsebojno primerjali. Kot je v navadi v naši mali deželici se organizatorji med seboj niso povezali, da bi ustvarili en velik (in teden dni trajajoč) teden mode ampak smo to sezono tako dobili dva ločena, nekaj dni trajajoča modna dogodka. Priznati moram, da sem imela tudi za IFW kar visoka pričakovanja - spremljam namreč hrvaško sceno in njihov 'sestrski dogodek' DoveFW je letos ponujal resnično veliko...

Ker popolnoma razumem, da je organizacija takšnega dogodka izjemno zahtevna mi je čisto jasno, da pride do organizacijskih zapetov...Tako ne bom preveč izgubljala besed o dolgotrajnem iskanju lokacije, kvazi -pompoznem prevozu z mercedezi in posledičnem več-kot-modnem zamujanju, neupoštevanju sedežnega reda (zato tudi nimam nobenih objave vrednih fotografij revije), kajenju, malo prevelikem poudarku na sponzorjih itd.... sama sem se namreč čudovito zabavala ob opazovanju oprav obiskovalcev in klepetu, najboljša stvar pa je bil showroom, v katerem smo si lahko od blizu ogledali moji najljubši kolekciji PFWja - JSP in Farandulo. Kolekcije IFWja (vsaj prvega dne) so bile bolj kot ne snooze fest. Razen JSP za Eber, ta je bila vrhunska (vemo, da namreč -gasp!- obožujem krzno)... JSP je očitno znamka, ki mi je v zadnjem mesecu najbolj prirasla k srcu.
Upam, torej da je bil to zgolj 'težak' začetek in bo naslednji dogodek boljši... and well., since i'm wishing for stuff... si (utopično) želim da bi se lahko prihodnjo sezono organizatorji malo ne-slovensko povezali in organizirali en 'pravi' teden mode.

 Smoker's paradise!
Nioka s Furlo


 JSP fw 2013
 earcuff by Urška Habjan


architects in the fashion world

7 komentarjev:

duckalicious pravi ...

" ... si (utopično) želim, da bi se lahko prihodnjo sezono organizatorji malo ne-slovensko povezali in organizirali en 'pravi' teden mode." + mogoče celo povabili blogerje ... aja neeee, to bi blo pa že čist preveč za pričakovat :D

duckalicious pravi ...

p.s. čigav je prstan s svinčniki? aj lajk

Kitchy Bitchy pravi ...

sej če nebi prej na veliko razlagali kako dobrodošli bojo blogerji bi blo še vseen...sam da se eno govori pa drugo dela je pa sploh fail ;)

prstan je pa od kolegice s faxa...ne vem pa kje ga je dobila :(

Anonimni pravi ...

mene je najbolj zmotilo, da smo imeli vip karte, poslali pa so nas sedet za drugo vrsto... organizacija je bila res slaba!

Katja pravi ...

po kakšni logiki pa se je lahko kadilo notri?

sicer pa ful dobre fotke ;)

Anonimni pravi ...

eh, ta IFW je nastal sam zato ker je bronz surlo stisnu k pri prvem PFWju ni blo bronzovih modelov zravn. Zdj smo v živo vidl da res ne sodijo na modne piste, bl v moške revije hahaha

drsalka™ pravi ...

well put!