9.4.12

philips fashion week recap

Med fešn tednom je bila gužva prevelika da bi se dalo napisati kakšno smiselno oceno dogajanja, vtise je bilo potrebno tudi malo prespati in sedaj je končno čas da jih strnem v smiseln odstavek.
Če je bil prejšnji dogodek nekoliko 'problematičen' z vidika organizacije so se organizatorji resnično naučili iz svojih napak in tokrat je vse potekalo tipi topi! Za posedanje gostov je skrbela vojska črno oblečenih simpatičnih hostes in tako v prvih vrstah nismo več videli otrok in mamk v termoflisih. Revije so potekale tekoče...bilo je prav vrhunsko! Ker trmasto živim v informacijski kameni dobi sem bila ena izmed redkih obiskovalcev, ki ni neprestano tvitala...do prihodnjeda eventa se bom morala tudi js očitno malo upgrejdat! Revije so bile dobro obiskane, le zadnja pa je z nepopisno gužvo in naelektrenim pričakovanjem v zraku imela občutek pravega tedna mode.
Letos je večina obsikovalcev izkoristila priložnost in se odela v svoje najzanimivejše oprave. Dobrodošlo in pohvalno, želim si le, da fine dame na revije ne bi prihajale v Cavalliju z Givenchy torbico temveč v Garevskem z Grošeljco pod roko!
Najbolj žalostno je, da so za fotografiranje zadolženi fotografi, ki prepoznajo in torej fotografirajo samo bejbe iz plejboja, posebni kosi oblačil pa lahko hodijo mimo njih popolnoma neopaženi! Predlagam, da se za vse akreditirane fotografe najprej priredi en šnelkurz iz modnih trendov ;)
Tud 'modni novinarji' za mnenje o revijah in dogajanju sprašujejo obiskovalce, ki o modi nimajo niti najmanjšega pojma(ja, v mislih imam bivše misice itd). S tem se prek medijev na zunaj ustvarja slika, da je bil fashion week trapast, nekredibilen in podoben katerikoli drugi slovenski procesiji selebritijev, medtem ko je bil v živo veliko več kot to. Konec koncev je  naloga takšnih dogodkov vzgajati modni čut širne Slovenije, vendar s takimi prispevki res nikoli ne bomo prišli dlje kot do tega, da bodo ljudje pod modo še naprej razumeli fejk vuitonke in lasne podaljške!

aja, še moj outfit zadnjega večera:

s Tanjo in Anjo
photo: Nastja Hrobat
wearing: asos bag+cuffs, self made skirt + collar, vintage top, h&m jacket
z Evo Ano in Teso
photo via Magnifique


2 komentarja:

Alja pravi ...

super si napisala, se ne bo mogla bolj strinjat!
pa luškan outfit:)

Joana pravi ...

So gorgeous, all of your :)


xo Joana