15.10.12

FashionWeekSlovenia, recap

 Ne vem, če se splača spet truditi s kritikami tedna mode, zdi se mi da sem vse zapisala že aprila in se do sedaj ni nič spremenilo, kar je v svojem bistvu zelo žalostno. Predvsem mi resnično ni jasno zakaj ta dogodek obiskujejo ljudje, ki mode ne razumejo in ne spoštujejo ter se nato ob pogledu na kreacije kremžijo in spuščajo neodobravajoče zvoke. Ne razumem zakaj raje ne ostanejo doma in prepustijo svoje karte nekomu, ki bo to znal ceniti. 
Ker so bila namen vsega tega cirkusa oblačila se bom raje vrnila k njim... tokratni sklopi oblikovalcev so med seboj pomešali 'starejše' z 'mlajšimi' kar je še bolj izrazito pokazalo kako napredni so mlajši oblikovalci.  V nasprotju s svojimi 'starejšimi' kolegi so veliko bolj sveži in sposobni prilagajanja aktualnim trendom. Zdi se mi da večina 'slovenskih klasikov' leto za letom prikazuje ene in iste konceptualne kreacije in tokrat je bilo to še toliko bolj opazno. Kako prijetno je pričakovati revijo Ivana Rocca ali ugibati v kakšen pravljični svet nas bo tokrat popeljal Movrin, medtem ko bi z lahkoto spustila marsikatero drugo revijo in kljub temu točno vedela, kaj je bilo prikazano. No, res pa je da tudi znamke, ki so z nami že vrsto let znajo znova presenetiti - tokrat je to zelo dobro dokazala Akultura!
Nena in Goga s svojimi kraljevskimi ogrlicami
 let them eat cake!
 Če nimaš pametnega telefončka ti je v teh časih kaj hitro lahko dolgčas... nihče vtisov ne primerja več v živo, namesto tega med revijami vsi strmijo v zaslone in besno tvitajo. Sama se seveda zgolj pretvarjam, za fotografijo. Moj telefon ni pameten, jaz pa ne napredna. 
Po lanski drami z izborom manekenk so tokrat sodelovale tudi bronzovke, najboljša pa je bila /brez dvoma/ še vedno Prisha! Letos jo čaka še zaključni letnik srednje šole, nato pa gre v širni svet in ne dvomim da ji bo uspelo nekaj velikega!
 Manja si je zadnji večer drzno nadela čudovit 'obrazni nakit' s katerim bi se verjetno bolj podala na Vogue-ov ples v maskah kot pa med jeans in allstarke slovenskih 'ljubiteljev mode'. 


Z Oljo sva po revijah šli pokukat še v showroom, kjer so stojala z oblačili in nakitom samevala, nekaj zainteresiranih kupcev pa se je spraševalo ali naj se trudijo z iskanjem prodajalcev/dizajnerjev ali naj željene kose kar na skrivaj potlačijo v torbico...

2 komentarja:

mani black pravi ...

hvala lepa za pohvalo Ninči* :) lepo napisano vse skupaj:)

Irena Mulec pravi ...

Nina, se popolnoma strinjam! Nimam več kaj dodati, povedala si že vse - še enkrat :D

Olji pa ukradem nakit iz ramen.