20.3.13

Chevrolet challenge
Avtomobilski gigant Chevrolet že sedmo leto pripravlja mednarodni natečaj 'Mlad Ustvarjalen Chevrolet!'. Letos je se konkurenca na nacionalni ravni še dodatno okrepila, saj sodelujejo študenti petih visokih šol in fakultet: Inštitut in akademija za multimedije, Visoka šola za dizajn, Naravoslovnotehniška fakulteta, Akademija za likovno umetnost in oblikovanje ter Visoka šola za umetnost. 
Letošnja tematika je  zaradi Chevroletove nedavne najave sponzorstva klubov Lige prvakov, Manchester United in Liverpool ter projekta One World Futbol nogometno obarvana. Mlade umetnike tako postavlja pred izziv, da raziščejo priljubljenost tega športa, od igre do strasti nogometnih navijačev. Izrazijo se lahko v štirih kategorijah in sicer modi, fotografiji, videu in vizualnih umetnostih. 
Na nacionalni ravni bo zmagovalna dela izbrala žirija, v kateri ima moja malenkost čast sodelovati z Natašo Hrupič, Tanjo Devetak, Ulo Furlan, Katarino Čas, Mimi Antolovič, Jeleno Proković in Alešem Čakšem.
Nadobudni študentje imajo še približno dva tedna časa za oddajo svojih predlogov, zmagovalci  na državni ravni pa bodo znani do konca junija, ko bodo podeljene nagrade za prva tri mesta v vsaki od tekmovalnih kategorij.

Ni komentarjev: