2.7.13

a long way we've come!

Včasih kar težko verjamem, da je minilo že skoraj štiri leta odkar pišem zgodbo Vintage Vikenda. Če se ozrem nazaj se mi zdi, da je bila pot zanimiva, polna prijetnih dogodivščin in ljudi, nekaj pripetljajev pa je pustilo tudi grenak priokus. Ampak verjetno je z vsako zgodbo tako, brez zapleta pač ne more biti srečnega konca. Najbolj me veseli, da lahko svojo strast delim z množico ljudi in spoznavam ogromno pozameznikov z isto življenjsko ljubeznijo. Tu sem zbrala nekaj meni ljubih utrinkov, vas pa vabim, da pridete v četrtek praznovati z nami! Šampanjca bo za vse!

Prva naša improvizirana vintage tržnica se je zgodila v atriju lokala Zeleni Zajec, 'davnega' leta 2009. Smešno je bilo začeti delat nekaj, česar ljudje še niso dobro razumeli. Z Neno sva se oblekli v matching crop tope in po Ljubljani delili letake (btw, najgrše letake ever). Sicer je bila tržnica samo spremljevalni program najine prve modne revije, vsega smo se lotevali z mladostniškim naivnim entuziazmom, brez budgeta in z veliko mero ljubezni. 
Ime Vintage Vikend se je projekta prijelo ob organizaciji tretjega dogodka. Bilo je naše delavno ime, ki je zaradi pomanjkanja časa in boljših idej postalo tudi ime znamke. Gostovanja v atriju trgovine Farandula so bila ena izmed boljših, še vedno smo bile edine v Ljubljani  s tovrstno ponudbo, ter hkrati mlade in se nam je po celodnevnem delu ljubilo noč preplesati. S svojimi obiskovalci smo klepetale in spletale nove prijateljske vezi...

Nato je sledilo lepo število gostovanj na različnih lokacijah, dogodkov, na katerih smo se začele povezovati z novovastalimi vintage trgovinicami in svojo ljubezen deliti z vedno večjim številom ljudi...


Vintage Vikend je obiskal tudi druga slovenska mesta kot so Maribor, Velenje, Koper in Kranj vendar na žalost ljudje izven Ljubljane še niso tako odprti do tovrstnega načina nakupovanja.


Postopoma je Vintage Vikend dobil tudi svojo spletno stran in nato, po skoraj dveh letih dela, tudi logotip.

Trudimo se, da bi obiskovalcem pokazali, kako nositi tovrstna oblačila. V ta namen naše dogodke pogosto spremljajo modne revije, snemanja ter razstave fotografij. V zadnjem času veliko sodelujemo tudi z vizažistkami in oblikovalko vintage pričesk ter s tem obiskovalcem ponudimo celostno izkušnjo.  

 Velika zahvala za dolgoletno podporo gre tudi medijem, brez katerih naša zgodba vsekakor nebi bila tako uspešna. 

Trenutno je Vintage Vikend v porodnih krčih novih projektov, idej in planov za prihodnost, vas pa vabimo da se nam še ta teden pridružite kar na dveh dogodkih:

inNi komentarjev: