10.4.14

Urbana Ljubljana

Prejšnji teden je stanovanjsko-poslovni kompleks Situla odprl svoja vrata in kljub, za enkrat še, svoji neometani podobi, gostil velik modno-umetniški dogodek. V pasaži poslovnega dela so organizatorji vzporedno z železniškimi tiri, ki tečejo mimo stavbe in v prestolnico vodijo obiskovalce z vseh vetrov, postavili modno pisto. 

Nakit oblikovalk Barbare K. Germ in Hane Karim popestri tudi navadno črno obleko

Na pisti so se predstavili nadarjeni posamezniki, ki živijo in ustvarjajo v prestolnici in jo s svojimi idejami in izdelki postavljajo na zemljevid urbanih središč Evrope. Tako so se predstavile osebna stilistka in modna oblikovalka Olja Jelenc z znamko Olja, modna oblikovalka Gordana Bobojević z znamko Bobo ter oblikovalki nakita Hana Karim in Barbara K. Germ. K sodelovanju so povabili tudi slovensko zgodbo o uspehu, znamko Calypso Crystal. Gre za vrhunsko oblikovane in izdelane dodatke za mobilne naprave, opremo za jogo in potovalne dodatke. Mladi tim je sodeloval tudi s slovensko oblikovalko Laro Bohinc, ki je za njih ustvarila ovitek za iphone. Ob zaključku modnega dela smo skočili v preteklost. Znamki Vintage Vikend in Divas Vintage Preloved sta znova dokazali, da večna eleganca ne šteje let, le ljubosumne poglede. 

 Nov produkt znamke Calypso Crystal nagovarja modne ljubiteljice joge.

V bodočih trgovskih prostorih je tokrat svoj prostor pod reflektorji našla umetnost. Obiskovalci so bili priča odprtju fotografske razstave Miška Kranjca, z naslovom Ob tirih in umetniške instalacije Roka Bogataja, z naslovom Skrivnostnik. Miško Kranjec je v fotografski objektiv ujel delo in življenje železniških delavcev. Rok Bogataj pa je iz tisočih dežnikastih konstrukcij ustvaril vrt, kjer so si obiskovalci lahko oddahnili od vrveža ob modni pisti. Obe razstavi bosta na ogled še do konca junija. Po modno-umetniškem dogodku so se obiskovalci sprehodili po vzorčnem stanovanju, ki so ga oblikovali in opremili Gao arhitekti. Organizatorji obljubljajo še mnogo podobnih dogodkov, ki bodo velikemu mestu v srcu prestolnice, kot radi poimenujejo Situlo, vdahnili življenje.

Gostje so si z zanimanjem ogledali fotografije Miška Kranjca

Modne in umetniške novosti si je prišla ogledati tudi Špela Jambrek.

Revijo sta zaključili ekscentrični predstavitvi Divas Vintage Preloved in Vintage Vikend.

Barbra Drnač je na prireditev prišla s hčerjo Terezo Poljanič.

Stilistka Olja Jelenc je pri oblikovanju izhajala iz osnovnih kosov, ki se podajo v garderobo vsake ženske.

Umetniška instalacija Roka Bogataja je čudovito dopolnila industrijsko naravo prostora.

Po pisti sta se sprehodila tudi voditeljica Manja Plešnar in dj Luka Rožman.

Gordana Bobojević oblikuje za sproščene mestne gospodične.

Gostje so si po dogodku lahko ogledali luksuzno vzorčno stanovanje.
Fotografije: Anže Vrabl


1 komentar:

Ljubljana Magazine pravi ...

Krasne fotke, res je bilo super! ;)