17.6.16

Romantic garden :: romanični vrt

Fotografija via Pinterest
Daljši dnevi nas kljub nekoliko nestanovitnemu vremenu končno opominjajo, da se približuje poletje ter z njim čas, ko se bomo več družili na prostem. Svež zrak, sončni žarki ter pihanje vetra doprinesejo k dobremu počutju in tako je kosilo v hladu sence družinske češnje lahko še okusnejše, večerno druženje s prijatelji na balkonu pa še bolj prijetno. Vrtno pohištvo je v zadnjih letih doživelo pravi razmah; tako na področju oblik kot novih inovativnih materialov, še vedno pa ostaja ena preverjena klasika - pohištvo iz kovanega železa, ki je v številnih izvedbah na voljo v najbližji Lesnini.
Vrtno pohištvo iz kovanega železa se ponaša z ukrivljenimi linijami, poleg črne različice je velikokrat pobarvano z nežnimi pastelnimi toni. Zaradi teh karakteristik deluje zelo nostalgično, romantično in nežno, kljub temu pa je zaradi izbire materiala in načina izdelave zelo trpežno.
Razpon pohištvenih kosov v videzu kovanega železa je zelo širok; izbiramo lahko namreč med različnimi vrtnimi stoli, mizami in klopcami, na voljo pa imamo tudi manjše dekorativne kose kot so stojala za vino, ptičje kletke ter viseče košare. Lastniki večjih vrtov lahko posežejo tudi po kovanih vrtnih utah, ograjah in celo mostičkih. 
Fotografija via www.housetodecor.com
Zaradi načina obdelave kovine so sedeži zelo udobni za sedenje, hladnost kovine pa je pri stiku s kožo v poletni vročini pravo olajšanje. Seveda pa lahko pohištvene kose dodatno omehčamo z uporabo dekorativnih blazin in pregrinjal. 
Vrtno pohištvo iz kovanega železa se odlično poda tako na balkone kot vrtove; na voljo so tako manjši zložljivi stoli in mizice kot večje sedežne garniture. Dopolnimo ga lahko z dekorativnimi lampijoni, cvetočimi plezalkami in mehkimi tekstilnimi oblogami ter tako ustvarimo resnično bogato atmosfero.  
Fotografija via www.homemydesign.com
Vrtno pohištvo iz kovanega je popolna izbira za vse nostalgike in ljubitelje klasike, saj gre za pohištvo neminljivih linij, ki ne bo šlo nikoli iz trenda.

Ni komentarjev: