24.6.16

Wild sofas :: Drzne sedežne garniture

O tem, kako izbrati popolno sedežno garnituro sem že pisala, danes pa sem pripravila izbor nekaj novih drznih trendov, ki dokazujejo, da sedežna garnitura ni nujno zgolj osnoven funkcionalen pohištven kos. Več drznosti si lahko privoščimo pri tako pri izbiri oblike sedežne garniture kot tkanine, v katero je odeta. Med obiskom Lesnine sem izbrala nekaj primerov sedežnih garnitur, ki na prvi pogled morda delujejo ekstravagantno, s primernim kombiniranjem pa so vsekakor primerne tudi za 'vsakdanje' domove! 
Vir fotografij: Pinterest
V zadnjih letih smo na področju notranjega oblikovanja lahko opazili porast pojavljanja pastelnih barv, med katerimi je letos brez dvoma najbolj aktualna nežna 'umazana' roza, ki morda na prvi pogled deluje zelo dekliška, s primernim kombiniranjem pa ji lahko dodamo bolj odrasel pridih. Odlično se poda k sivim tonom, lesu in bronastim kovinam, s temnejšimi dodatki pa ji dodamo nekoliko resnosti. V primeru, da si ne upamo zavezati celi sedežni garnituri v pastelnem odtenku se lahko odločimo za nakup rožnatega fotelja ter ga kombiniramo z npr. nežno sivo zofo.

Vir fotografij: Pinterest
Sedežna garnitura z vzorcem v črno beli barvni kombinaciji se na prvi pogled zdi drzna izbira, hkrati pa je zaradi barvne nevtralnosti odlična za kombiniranje v različnih slogih ambientov. V kombinaciji s svežo belino deluje zelo skandinavsko, v družbi lesa, rastlin in eksotičnih dodatkov pa celo boemsko. 
Vir fotografij: Pinterest
Pri izbiri tkanin imamo na voljo širok spekter različnih materialov, od naravnega usnja do tehnološko naprednih tkanin, ki so odporne na obrabo ter enostavne za čiščenje. Zelo modne so mehke tkanine, predvsem žamet, ki na pogled deluje resnično dragoceno. 

Ni komentarjev: